Εκδήλωση κατά της σχολικής βίας 2015

endosxolikibia1Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6-3-2015, εκδήλωση για την ενδοσχολική βία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου και του Σχολικού Συμβούλου της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Χαλκιδικής κ. Γ. Μπότσα .
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Διευθυντή κ. Μισαηλίδης Βασίλη αναφέρθηκε σύντομα για το φαινόμενο της βίας και κλείνοντας την ομιλία του έδωσε δύο εργαλεία για τον περιορισμό της «Καρδιά για να αγαπάμε και αυτιά για να ακούμε» είπε.
endosxolikibia12Στην συνέχεια οι μαθητές της Στ΄ τάξης με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού των Αγγλικών κας Τάκου Εύης παρουσίασαν δρώμενο βασισμένο στην διαφορετικότητα και την αποδοχή του άλλου, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα στους παρευρισκομένους.
endosxolikibia13Τέλος ο κος Μπότσας Γ. μιλώντας στους γονείς πέτυχε με την παρουσίασή του να καταλάβουν τι είναι η ενδοσχολική βία και προβλημάτισε με τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που παίρνει το θέμα.
Ευχόμαστε αυτός ο προβληματισμός και η αφύπνιση να είναι διαρκείς, όπως διαρκής είναι ο αγώνας μας για την Παιδεία και τη δημιουργία υγιών ανθρώπων μέσα από το σχολείο και την οικογένεια.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που παρευρέθηκαν στο σχολείο μας και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Σχολικό Συμβούλο της 1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Χαλκιδικής κ. Γ. Μπότσα για την καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε φυλλάδιο με τον Κανονισμό λειτουργίας του Σχολείου που είναι απόρροια της ισχύουσας νομοθεσίας, της παιδαγωγικής λειτουργίας και έχει επικυρωθεί με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων με την υπ. πρ. 23/27-2-2015.
Ας προσπαθήσουμε ο καθένας από την μεριά του να συμβάλλουμε στη σωστή λειτουργία του σχολείου μας.

print