Χρήσιμο Λογισμικό

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ DOWNLOAD

Open Office

Το Apache Open Office, γνωστό και σαν Open Office.org είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), λογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress), πρόγραμμα σχεδίασης (Draw), διαχείριση βάσεων δεδομένων (Base) και μαθηματικών τύπων (Math). Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (Microsoft Windows, Solaris, Linux, Μac OS). Σχεδιάστηκε με σκοπό να αποτελέσει μια συμβατή και ελεύθερη εναλλακτική του Microsoft Office. Υποστηρίζει το ISO/IEC πρότυπο OpenDocument (ODF) για την ανταλλαγή εγγράφων.

Adobe Acrobat Reader

O Acrobat® Reader®, είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό ώστε να μπορεί να τρέξει σε όλες σχεδόν τις πλατφόρμες και επιτρέπει την ασφαλή και γρήγορη ηλεκτρονική διακίνηση ειδικών εγγράφων τα οποία ονομάζονται PFD (Portable Document Format) χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μαγνητικό ή ψηφιακό μέσω διακίνησης και κυρίως το διαδύκτιο.
Τα αρχεία pdf, μπορούν να περιέχουν κείμενα, διαγράμματα φωτογραφίες και να είναι αναγνώσιμα από τον οποιοδήποτε έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του το δωρεάν λογισμικό Acrobat Reader, χωρίς να είναι αναγκαίο να διαθέτει το λογισμικό με το οποίο φτιάχτηκε το αρχείο και χωρίς να χρειάζεται να έχει τις γραμματοσειρές που περιέχει το αρχείο εγκατεστημένες στον υπολογιστή του.

Rapid Typing Tutor

Το Rapid Typing Tutor είναι ένα δωρεάν λογισμικό εκμάθησης τυφλού συστήματος στην πληκτρολόγηση. Κάνοντας μικρά βήματα ο χρήστης αποκτά γρήγορα εξοικείωση με τους χαρακτήρες και το πληκτρολόγιο και μετά το τέλος των μαθημάτων μπορεί να γράφει πολύ πιο γρήγορα και άνετα. Απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Tux Paint για Windows

Το Tux Paint είναι ένα πρόγραμμα ζωγραφικής που λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων και δημιουργήθηκε ειδικά για παιδιά. Ακόμη και μικρά παιδιά ηλικίας 3 χρονών δεν έχουν καμία δυσκολία να προσανατολισθούν στην απλή και ενστικτώδους ευκολίας διεπαφή του, με μεγάλα κουμπιά που χαρακτηρίζονται από μία ετικέτα και από ένα εικονίδιο άμεσα αναγνωρίσιμα από το παιδί. Στη μέση της οθόνης υπάρχει ένας μεγάλος λευκός καμβάς για να μπορεί το παιδί να ζωγραφίζει με τη βοήθεια μίας μεγάλης ποικιλίας από εργαλεία και πινέλα. Σαν αρχή, το παιδί μπορεί να φορτώσει περιγράμματα εικόνων, τις οποίες μπορεί να ζωγραφίσει, όπως θα έκανε με ένα βιβλίο ζωγραφικής.

CCleaner

Το  CCleaner είναι ένα Λογισμικό συντήρησης του υπολογιστή μας, Πρόκειται για μια δωρεάν (freeware) εφαρμογή η οποία φροντίζει να επναφέρει τον υπολογιστή μας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική του κατάσταση από άποψη ταχύτητας απόκρισης καθαρίζοντας τον από όλα τα «σκουπίδια» που έχουν συσσωρευτεί σιγά σιγά στο σκληρό δίσκο αλλά και στο Μητρώο των Windows. Το CCleaner  προσφέρει κι άλλα εργαλεία και επιλογές και επιπλέον είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη διαθέτοντας ένα απλό και λειτουργικό περιβάλλον διεπαφής στα ελληνικά.