2ο Παζάρι λαχανικών του κήπου μας

teacher4europeΥλοποιήθηκε το 2ο παζάρι με βιολογικά προϊόντα του Λαχανόκηπού μας. Η δράση είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα teachers4europe με τίτλο «Bio-ώνουμε και καταναλώνουμε Ευρωπαϊκά». Κεντρικός άξονας της δράσης μας είναι η θεωρητική και βιωματική εξοικείωση των μαθητών με τις βασικές αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, όπως αυτές διαμορφώνονται από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απώτερος στόχος της δράσης μας είναι να καλλιεργηθεί η εκτίμηση και ο σεβασμός για τη φύση γύρω μας και να θεμελιωθεί μια γενικότερη οικολογική στάση ζωής.
Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χωριστούν σε τρεις θεματικούς άξονες (α) την Ευρωπαϊκή Ένωση, (β) την κοινή γεωργική πολιτική και τα βιολογικά προϊόντα και (γ) την παραγωγή και κατανάλωση βιολογικών φυτών.
Με τη βοήθεια γονέων και την οικονομική στήριξη του Σ.Γ.Κ κατασκευάσαμε το δικό μας λαχανόκηπο, όπου οι μαθητές έσπειραν τα δικά τους φυτά και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη βιολογική καλλιέργεια των φυτών. Στη συνέχεια επισκεπτόμασταν και φροντίζαμε τα φυτά, καταγράφοντας τα στάδια ανάπτυξης του κάθε φυτού. Τα παιδιά πήραν μέρος σε γεωργικές εργασίες, όπως το τσάπισμα, τη μεταφύτευση των φυτών, τον καθαρισμό των ζιζανίων, το πότισμα και γενικά αισθάνθηκαν την ευθύνη που είχαν απέναντι σε ένα κομμάτι που τους ανήκει.

afisa_kipos_site
Η ικανοποίηση ήταν πολύ μεγάλη, όταν είδαμε ότι τα φυτά μας ήταν έτοιμα προς κατανάλωση. Τα κόψαμε, τα καθαρίσαμε, τα πλύναμε και σήμερα στήσαμε το παζάρι μας!!!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δύο ambassadors του Ν. Χαλκιδικής, Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Μπότσας και κ. Κελεσίδης, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα. Χριστέλη, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας, σύσσωμος ο Σ.Γ.Κ. και πλήθος γονέων.
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν για την πραγμάτωση αυτής της δράσης μας.

Δείτε παρακάτω αφιέρωμα της TV SUPER