Ημερήσια εκδρομή Στάγειρα & Βαρβάρα

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 πραγματοποιήσαμε την ετήσια ολοήμερη εκδρομή του σχολείου μας!
Στάση 1η :Στο άλσος του Αριστοτέλη, του διάσημου φιλοσόφου και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα όργανα φυσικής, που είναι εγκατεστημένα εκεί σε μεγάλο μέγεθος για να μπορούν τα παιδιά να τα κινούν και να τα μελετούν καλύτερα, όπως: ο Υδροστρόβιλος, το ηλιακό ρολόι, τα παραβολικά κάτοπτρα, οι οπτικοί δίσκοι, το πρίσμα, η πυξίδα και άλλα όργανα φυσικής που περιέγραψε ο Αριστοτέλης στο έργο του “Φυσικά”. Οι μαθητές μελέτησαν τον τρόπο λειτουργίας τους και θαύμασαν τον αδριάντα του Αριστοτέλη. 

Στάση 2η : Το γήπεδο της Βαρβάρας, όπου οι μαθητές τού εκεί σχολείου μάς περίμεναν για να πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό με πολλές φάσεις στις δύο εστίες που απέσπασαν το χειροκρότημα των θεατών. Για την ιστορία νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Βαρβάρας με 9-5. 

barbarasite1

Στη συνέχεια γευματίσαμε σε παρακείμενη ταβέρνα, όπου δοκιμάσαμε παραδοσιακές γεύσεις μέσα  σε μια όαση πρασίνου.

Επιστρέψαμε στην Όλυνθο ξεκούραστοι αλλά ευτυχισμένοι και γεμάτοι πολλές και όμορφες εικόνες.

Ευχαριστούμε τον κ. Άγγελο Ζαβράκογλου για την προσφορά του  να πληρώσει το κόστος των λεωφορείων ώστε να συμμετέχουν δωρεάν όλοι οι μαθητές και οι γονείς στην εκδρομή μας!! και τον διευθυντή του Δημ. Σχολ. Βαρβάρας κ. Κοττάκη Α. για την φιλοξενία.