Συνάντηση Σχολείων

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το πρόγραμμα «Το Χουχουνάκι» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2ο Δημ. Σχολ. Καλαμαριάς. Η προγραμματισμένη συνάντηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων έγινε σε μια μοναδική τοποθεσία, τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολύνθου.  Στην αρχή της συνάντησης ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου κ. Μισαηλίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Μπότσας αναφέρθηκε στην παιδαγωγική του αξία.

Στη συνέχεια οι Αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους ξενάγησαν τους μαθητές στα ερείπια της Αρχαίας Πόλης της Ολύνθου δίνοντας την ευκαιρία  στους μαθητές να γνωρίσουν το ιπποδάμειο πολεοδομικό σχεδιασμό, την οργάνωση και τη μορφή των δρόμων, των γειτονιών και των οικιών και τη διαχείριση από τους κατοίκους του φυσικού περιβάλλοντος.

Με το τέλος της ξενάγησης οι μαθητές γεύθηκαν εδέσματα και τοπικά προϊόντα χορηγία επιχειρήσεων του Νομού και πλούσια κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι γονείς τους.

Η τελευταία πράξη παίχτηκε στο Σχολείο μας, όπου οι μαθητές είχαν τη χαρά να παίξουν στην αυλή μας και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ενώ οι γονείς και οι συνάδελφοι ξεναγήθηκαν από το διευθυντή στους χώρους του Σχολείου και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις υποδομές που διαθέτει!!!

Με τον αποχωρισμό αντηλλάγησαν πολλές ευχές και προσκλήσεις για μελλοντική συνεργασία!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες!!!