Διάκριση του Σχολείου μας  στο Teacher4Europe

Poster_small

11232957_1008098472535793_4027184328512352863_oΤο Σχολείο μας εκπροσωπώντας την 1η εκπαιδευτική περιφέρεια Χαλκιδικής παρουσίασε το πρόγραμμά του (ως καλύτερου έργου) στην ημερίδα teacher4euorope,  που πραγματοποιήθηκε στο Porto Palace Hotel παρουσία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και πλήθος εκπαιδευτικών από την Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από  τους μαθητές της Ε’ τάξης και τον εκπαιδευτικό Βασίλη Μισαηλίδη και είχε τίτλο: «Bio-ώνουμε και καταναλώνουμε Ευρωπαϊκά» με το πρώτο συνθετικό σε λατινική γραφή, δηλαδή το Bio, θέλοντας να αναδείξουμε την Ευρωπαϊκή πολιτική για τη βιολογική γεωργία. Ασχοληθήκαμε βιωματικά με την καλλιέργεια φυτών στο λαχανόκηπο του Σχολείου μας και τέλος τα διαθέσαμε προς κατανάλωση.

Στα πλαίσια του υλοποιούμενου προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χωριστούν σε τρεις θεματικούς άξονες:

(α) την Ευρωπαϊκή Ένωση,

(β) την κοινή γεωργική πολιτική και τα βιολογικά προϊόντα και

(γ) την παραγωγή και κατανάλωση βιολογικών φυτών.

Η αξιολόγηση και αποτίμηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος είναι συνυφασμένη με το σκοπό και τους στόχους του. Κατά την ανάδειξη των προϋπαρχουσών γνώσεων και αντιλήψεων των παιδιών προέκυψε ότι οι γνώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ελάχιστες. Το πρόγραμμα μάς έδωσε τη δυνατότητα παίζοντας, διασκεδάζοντας, βιώνοντας ρόλους, εξερευνώντας, ανακαλύπτοντας να τη γνωρίσουμε καλύτερα. Ο βασικός σκοπός του προγράμματος που τέθηκε εξαρχής ήταν τα παιδιά μέσα από μια διαδικασία αλληλεπίδρασης να διερευνήσουν, να κατανοήσουν και να κατακτήσουν βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των αρχών που διέπουν τα βιολογικά προϊόντα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως θέμα συζήτησης, ειδικά για τη χώρα μας, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι δράσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν ήταν πάντα σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση  των  ambassadors,  οι οποίοι μας παρείχαν υποστήριξη σε κάθε στάδιο υλοποίησης.

Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιου είδους προσπάθειες να χρησιμοποιείται η βιωματική μάθηση, δηλαδή μέσα από κατευθυνόμενες  δράσεις να  κινητοποιούμε και να οδηγούμε τους μαθητές στην ανακάλυψη της  νέας γνώσης.

Η ικανοποίηση των αποτελεσμάτων έγκειται στο γεγονός ότι όχι μόνο εμπλουτίστηκαν οι γνώσεις μας, αλλά κυρίως στο ότι διαπιστώσαμε  με μεγάλη ευχαρίστηση το τεράστιο ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν με πολύ μεγάλη προθυμία στις διάφορες δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς:

τους δύο ambassadors: κ. Μπότσα Γ. και κ. Κελεσίδη Ε.

τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,

τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος και

τους γονείς των μαθητών για την αμέριστη συμπαράσταση που έχουμε.

 

Αφιερώστε λίγο χρόνο να δείτε την παρουσίαση του συνεδρίου