“Νέοι και Παλιοί σε μια κατσαρόλα όλοι μαζί”

Στα πλαίσια της τοπικής Ιστορίας αποφασίσαμε για την Σχολική Χρονιά 2015-16 να ασχοληθούμε με την διατροφή του χθες και του σήμερα. Το θέμα μας είναι «Νέοι και Παλιοί σε μια κατσαρόλα όλοι μαζί». Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε για τα παραδοσιακά φαγητά και τις διατροφικές συνήθειες της παλαιότερης γενιάς.

fagito_siteΜια από τις δραστηριότητες που σχεδιάσαμε ήταν: «Βιωματικά να εκτελέσουμε συνταγές, με την βοήθεια ατόμων της παλαιότερης και της νέας γενιάς». Έτσι επισκεφτήκαμε την οικία μαθητή της τάξης μας όπου η γιαγιά και η μητέρα του έφτιαξαν «Κόκορα με τραχανά» ένα φαγητό που η κ. Αναστασία θυμάται ότι μαγειρευόταν τακτικά στο σπίτι τους.

Ευχαριστούμε την κ. Αναστασία και την κ. Βάγια για την υποδειγματική φιλοξενία και την δυνατότητα που έδωσαν στους μαθητές να μαζέψουν υλικό για την εργασία τους!!

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της παραπάνω δραστηριότητας.

Δείτε το video της επίσκεψης

Μετά την επιτυχημένη μας επίσκεψη στην οικία του μαθητή  της τάξης μας όπου η γιαγιά και η μητέρα του έφτιαξαν το υπέροχο φαγητό  «Κόκορα με τραχανά» σειρά είχε το  παραδοσιακό γλυκό .Έτσι  επισκεφτήκαμε την οικία μιας άλλης μαθήτριάς  μας  και με την βοήθεια της  γιαγιάς Κ .Ελπίδας  και της μητέρας   Κ. Ελένης μαγειρέψαμε  ένα γλυκό « το Κατσαμάκι » που  προέρχεται από την Μικρά Ασία .

Στη συνέχεια η Κ. Ελπίδα  μας έδειξε  τα   παραδοσιακά σκεύη  που χρησιμοποιούσαν και μας εξήγησε την χρήση του καθενός .

Ευχαριστούμε την κ. Ελένη  και την κ. Ελπίδα  για την φιλοξενία και την δυνατότητα που έδωσαν στους μαθητές μας να  γνωρίσουν  τις διατροφικές συνήθειες της παλαιότερης γενιάς τους  !!!!

Η σύνδεσή μας με την παράδοση  με  τις ρίζες μας δηλαδή, είναι υποχρέωσή μας …..

Ορίστε να φάμε …..Η εκπαιδευτικός:  Νικολαΐδου  Όλγα