Έκδρομη Αλεξανδρουπολή και την ευρύτερη περιοχή του Ν. Έβρου

Αποτελεί πλέον παράδοση για Σχολείο μας  η πολυήμερη εκδρομή πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.  Με σύμμαχο τον καλό καιρό, την εξαίρετη διάθεση των μαθητών, γονέων και συνοδών πραγματοποιήθηκε και φέτος με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή του νομού  Έβρου από τις 8 – 10  Απριλίου 2016.

Ξεκινήσαμε από το Σχολείο και μετά από τις απαραίτητες στάσεις φτάσαμε στην Αλεξανδρούπολη. Το βράδυ γνωρίσαμε την πόλη περπατώντας στην παραλία και τα στενά δρομάκια της.

dasos_dadiawΤην δεύτερη μέρα ο πρώτος προορισμός μας ήταν το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στο Κέντρο Ενημέρωσης και στην αίθουσα προβολών αρχικά παρακολουθήσαμε ενημερωτικό ντοκιμαντέρ για την περιοχή, ακολούθησε ξενάγηση στο Δάσος, όπου σπάνια αρπακτικά πουλιά βρίσκουν καταφύγιο και επίσκεψη στο Παρατηρητήριο, από όπου οι μαθητές παρατήρησαν με ειδικό εξοπλισμό το υπέροχο οικοσύστημα της περιοχής. 

Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στο Σουφλί και παρακολουθήσαμε μια καταπληκτική mousio ξενάγηση για ολόκληρο τον κύκλο της ζωής του μεταξοσκώληκα που προσφέρεται στους επισκέπτες του Μουσείου.

Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε για μια γρήγορη στάση-γνωριμία με την πόλη του Διδυμότειχου όπου είδαμε τα διπλά τείχη και το  μουσουλμανικό τζαμί.

 

Το βράδυ ήταν η ώρα της διασκέδασης με μουσική, χορό και τραγούδι! Μαθητές και συνοδοί είχαν κέφι και απέσπασαν το χειροκρότημα των θαμώνων για τις χορευτικές τους δεξιότητες!!!!

FAROSΗ τρίτη μέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στον Φάρο της Αλεξανδρούπολής και ακολούθησε η επίσκεψή μας  στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου,  στα Λουτρά Τραϊανούπολης.  Εκεί οι μαθητές αρχικά επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο που είχε φωτογραφίες  για το Δέλτα του Έβρου και  έπειτα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και DELTAπεριηγήθηκαν στον υγρότοπο.  Έγινε ενημέρωση από τον ξεναγό μας  για τις αξίες των υγροτόπων και ειδικότερα του Δέλτα του Έβρου και παρατηρήσαμε πουλιά με τηλεσκόπιο.

Στη συνέχεια, κάναμε  στάση στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος και επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή PORTO_LAGOS(Μετόχι) Αγίου Νικολάου.

Κατά την  επιστροφή μας, επισκεφτήκαμε την Ξάνθη, την πόλη με τα χίλια χρώματα, και συγκεκριμένα για μία περιήγηση στην Παλιά Πόλη -έναν οικισμό διατηρητέο και καλά συντηρημένο- και κατηφορίσαμε προς το  Ρολόι της που είναι στην Κεντρική Πλατεία.

Γεμάτοι ενθουσιασμό, εικόνες και αναμνήσεις το ταξίδι μας έλαβε τέλος και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου!!!

Ευχαριστούμε την κ. Εμμανουηλίδου Έφη και την κ. Αθανασιάδου Μαρία για  την καλήψη των φωτογραφικαι βιντεοσκόπηση την εκδρομής.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο της εκδρομής σε λίγες μέρες.