Ημερήσια ψυχαγωγική επίσκεψη στην Σιθωνία

sin

Ο επίλογος των σχολικών επισκέψεων για τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε με την ημερήσιά μας εξόρμηση στη χερσόνησο της Σιθωνίας με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και πολλών κηδεμόνων. Με οδηγό το σλόγκαν «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει …» επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε την εκδρομή μας στον τόπο μας. Προγραμματίσαμε και επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο συσκευασίας μελιού στη Νικήτη  και καταλήξαμε σε γνωστό κάμπινγκ της περιοχής.

sithonia_site1Στο συνεταιριστικό εργοστάσιο συσκευασίας μελιού «Σίθων» οι μαθητές στην αρχή παρακολούθησαν ένα βίντεο για τη ζωή της μέλισσας και τη μελισσοκομία. Έπειτα  έγινε παρουσίαση από την υπεύθυνη του Κέντρου, απαντήθηκαν ερωτήσεις και εξηγήθηκαν απορίες μαθητών και συνοδών για όλη τη διαδικασία παραγωγής μελιού. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε διάφορες γεύσεις μελιού και αναχωρήσαμε πιο πλούσιοι σε γνώσεις για το μέλι. Ευχαριστούμε τη Δ/νση του εργοστασίου για τη φιλοξενία και για όσα  ενδιαφέροντα μας είπαν.

sithonia_site2

Ακολουθώντας την πανέμορφη διαδρομή δίπλα στα κρυστάλλινα νερά που συναντιούνται με τα καταπράσινα δάση, φτάσαμε σε γνωστό κάμπινγκ της Σιθωνίας, όπου με σύμμαχο τον καιρό , μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν τη φύση και τις εγκαταστάσεις.

Στην επιστροφή κάναμε στάση στη Νικήτη, και με θέα τη θάλασσα απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ.

Άλλη μια επιτυχημένη επίσκεψη έλαβε τέλος ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου.

Να είμαστε ΟΛΟΙ καλά.