Βράβευση σε διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου

Το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου, απέσπασε ακόμη μία πανελλήνια διάκριση.  Το σχολικό έτος 2015-2016, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου του Ευρωπαϊκού έργου (Inspiring Science Education & Green Learning Network) με θέμα: « Σχολικοί κήποι και παρτέρια: Παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων», που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

vraveysi1

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Διεθνές συνέδριου στην Ελληνογερμανική Αγωγή με θέμα: «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία»

EDEN Open Classroom 2016: Open Schools for Open Societies.

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Open Discovery Space συνέχισε και φέτος τις δράσεις της, ξεκινώντας με ένα συνέδριο-συνάντηση με θέμα «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία». Το συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνογερμανική Αγωγή (ΕΑ) σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο European Distance Learning Education (EDEN) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, από 4 έως 6 Νοεμβρίου 2016.

vraveysi13
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και το σχολείο μας επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή ανάμεσα στα δέκα σχολεία που βραβεύθηκαν για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τους σεναρίου. Τα δέκα σχολεία που διακρίθηκαν έλαβαν μέρος, με εκπρόσωπό, σε πενθήμερο θερινό σχολείο στο Ρέθυμνο (24-29/6/2016), όπου έγινε και παρουσίαση του έργου κάθε σχολείου.
Το επίπεδο των όλων των συμμετοχών ήταν πολύ υψηλό και το σχολείο μας απέσπασε πολύ καλές κριτικές και κέρδισε τις εντυπώσεις για τις υποδομές που διαθέτει, το άνοιγμα που έχει κάνει στην τοπική κοινωνία και την στήριξη που έχει από φορείς και κατοίκους.

Δείτε το σενάριο κλικ εδώ 

Δείτε το video της παρουσίασης:


Με το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου, συνεχίζουμε με συνέπεια τις δράσεις μας και υλοποιούμε το όραμά μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο ευχάριστο, βιωματικό που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και να καταστήσει τους μαθητές μας ικανούς να συναγωνίζονται τους συνομηλίκους  τους ως ισότιμοι. Προσπαθεί να δώσει στους μαθητές αυξημένου επιπέδου γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αρετές που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργοί πολίτες.Η διεύθυνση του σχολείου, ευχαριστεί ΟΛΟΥΣ αυτούς που βρίσκονται δίπλα μας και με την  συνεισφορά τους πλαισιώνουν πάντα το εκπαιδευτικό μας έργο.