Θέμα: “Ο καρπός της ελιάς στον τόπο μας”

Υπεύθυνη δασκάλα: Αβραμίδου Κυριακή

Επίσκεψη των παιδιών σε ελαιώνα του χωριού μας για να παρακολουθήσουν από κοντά τo μάζεμα της ελιάς.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς ποικιλίας “Χαλκιδικής” που βρίσκεται στην Όλυνθο πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011. Εκεί συναντήσαμε την κ. Μαρία, η οποία μας ενημέρωσε για το εργοστάσιο και τις εργασίες που γίνονται εκεί.

Οι μαθητές “φτιάχνουν” ελιές χαρακτές στην τάξη

 Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ελαιοτριβείο

Συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές επισκέψεις του προγράμματος η Β’ Τάξη επισκέφτηκε το ελαιοτριβείο του κ. Γιαντζακλίδη Ιερεμία.

Οι μικροί μαθητές συζήτησαν με τον υπεύθυνο, ο οποίος τους μίλησε για τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου και απάντησε σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παιδιών. Για περισσότερες λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ

“Τρώμε τις ελιές που φτιάξαμε!”

Τα παιδιά της Β’ τάξης
Αφού μαζέψαμε ελιές τέλη Οκτώβρη, τις πήγαμε στο διαλογέα ο οποίος τις χώρισε ανάλογα με το μέγεθος τους, θαυμάσαμε τον ευλογημένο καρπό καθώς γινότανε λάδι στο ελαιοτριβείο, ήρθε η ώρα να τις γευτούμε !
Πράγματι είναι οι ελιές που εμείς οι ίδιοι χαράξαμε, τις βάλαμε σε βάζα με άρμη και τις αποθηκεύσαμε σε σκοτεινό μέρος στην τάξη μας.
Τέλος Ιανουαρίου πια, και μετά από τόσο υπομονή που κάναμε, τρώμε τις ελιές μας, είναι γευστικότατες, μαζί με ψωμί, τυρί, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, μαρουλάκι, τζατζίκι και φυσικά αγνό παρθένο ελαιόλαδο !
Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου μας, το διευθυντή μας και φυσικά τους γονείς μας για την πολύτιμη βοήθεια τους !

Αφήστε μια απάντηση