Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού

Τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ολύνθου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και τον ερχομό των Χριστουγέννων.

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από το πρωί στο σχολείο όπου τα παιδιά έφτιαξαν το πανό της αγάπης, στο οποίο τοποθετήθηκαν ζωγραφιές με μηνύματα των παιδιών.
Οι μαθητές με κρεμασμένα στο στήθος μικρά πλακάτ για τα δικαιώματα του παιδιού ξεκίνησαν για την πλατεία του χωριού.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δ/ντής του σχολείου, που αναφέρθηκε στην «ύψιστη σημασία της διαφύλαξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ιδιαίτερα του παιδιού» καθώς και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η εκπαίδευση «η οποία μέσα από στοχευμένες δράσεις δύναται να μεταφέρει τα μηνύματα των εν λόγω δικαιωμάτων στους μαθητές και να συντελέσει στη διαμόρφωση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για μία αξιοπρεπή διαβίωση».
Στην κατεύθυνση αυτή επιλέξαμε τα παιδιά να διοργανώσουν και να είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης, αφού η μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτά. Με κέφι και μεράκι φιλοτέχνησαν διάφορες κατασκευές, οι οποίες εκτέθηκαν και προωθήθηκαν από αυτά. Ζωγράφισαν αφίσες και δημιούργησαν το πανέμορφο πανό. Σε συνεργασία με τους γονείς τους ετοίμασαν όλα τα κεράσματα της εκδήλωσης.
Κατόπιν ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του ΚΑΠΗ.

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων φρόντισαν να πουλήσουν τις κατασκευές τους στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που ακολούθησε με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για δικές τους ανάγκες.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν από την «υπερπαραγωγή» των εδεσμάτων που με πολύ κέφι ετοίμασαν παιδιά και γονείς.

Πράγματι, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, οι μικροί μαθητές μας ήταν οι πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης. Με την αρωγή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των δασκάλων τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης.

Στο τέλος της εκδήλωσης άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στολιστεί από τους μαθητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος του Δ. Πολυγύρου κ. Βορδός, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δ. Πολυγύρου κα. Παπανικολάου, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ευαγγελινός, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Βαγιωνάς, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου!!

Όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση!!!!

 

Προβολή της εκδήλωσης από τα τοπικά κανάλια

Αφήστε μια απάντηση