Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού 2016

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού 2016

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, μια μέρα γιορτής που έχει γίνει θεσμός στο σχολείο μας, γιορτάστηκε και φέτος με εντυπωσιακή σε όγκο προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα μας. Ήταν κάτι το μοναδικό που μας γέμισε χαρά, μας έκανε να ξεχάσουμε την κούραση και το άγχος μίας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά πολύ περισσότερο μας έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε…
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2016 από νωρίς το πρωί ο χώρος εκδηλώσεων του σχολείου διακοσμήθηκε καταλληλα από τους εκπαιδευτικούς με τις δημιουργίες των παιδιών.
Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να καταφτάνει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τους υποδεχόταν με πολλά χαμόγελα και τους έδειχναν τις διάφορες λιχουδιές που ετοίμασαν τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων και του Σ.Γ.Κ. Παράλληλα ταχτοποιούσαν τα διάφορα χειροποίητα εδέσματα έφερναν οι γονείς των μαθητών μας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου, που αναφέρθηκε στην «ύψιστη σημασία της διαφύλαξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ιδιαίτερα του παιδιού» καθώς και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η εκπαίδευση. Επίσης αναφέρθηκε και στην κατασκευή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής που θα κατασκευαστει στο Σχολείο μας.

giortipaidioysite2
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι μαθητές του Δημοτικού δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, ήταν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και συνθήματα για τα δικαιώματα των παιδιών και με την αρωγή των δασκάλων τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης.
Τη γιορτή έκλεισε με το δικό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας που μας τίμησε με την παρουσία του.

giortipaidioysite12

Ακολούθησε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι με διάφορες λιχουδιές και κατασκευές των μαθητών μας. Τέλος όλοι κεράστηκαν με τα εδέσματα που πρόσφεραν οι γονείς των μαθητών μας που στόλιζαν τον μπουφέ.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
• τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας
• Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ. για την ακούραστη συνδρομή τους
• Τον Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας που είναι πάντα δίπλα μας
• Τους εκπροσώπους φορέων για την συνεργασία και την συμμετοχή και
• ΌΛΟΥΣ που συμμετέχουν και στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια.