Το θερμοκήπιο και ο λαχανόκηπό μας!!!

Το θερμοκήπιό μας

Το δικό μας θερμοκήπιο στήσαμε  στην αυλή του σχολείου.

Η σιδερένια κατασκευή τοποθετήθηκε σε μέρος που να μην ενοχλεί τους μαθητές και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες.

Πρώτα κάναμε το δίκτυο ποτίσματος.

Μεταφέραμε τα φυτά που άρχισαν σιγά σιγά να φυτρώνουν και τα τοποθετήσαμε κατά κατηγορίες.

Τέλος σκεπάσαμε την σιδεροκατασκευή με νάιλον και το θερμοκήπιό μας ήταν έτοιμο!!!

Η χαρά των μαθητών ήταν μεγάλη και η βοήθειά τους ουσιαστική.

Τώρα περιμένουμε να μεγαλώσουν τα φυτά μας για να τα μοιράσουμε στους κατοίκους του χωριού μας.

 

 
Φτιάχνουμε τον λαχανόκηπό μας!!!

kipos1Σκληρή δουλειά, σχεδιασμός, κούραση και όμως, τα καταφέραμε!!! Φτιάξαμε τον χώρο που θα φιλοξενήσει τον λαχανόκηπό μας! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χρηματοδότης και όχι μόνο και γονείς με την εθελοντική προσφορά εργασίας καταφέραμε να μεταμορφώσουμε ένα άγονο κομμάτι γης σε κήπο που θα μπορέσει να δεχτεί τους σπόρους και τα φυτά μας. Ο κήπος μας βρίσκεται στην Βορειοδυτική πλευρά του σχολείου και θα γίνουν παρτέρια για να τα «υιοθετήσουν» οι μαθητές μας ώστε να τα φροντίζουν. Μέσα από τη συμμετοχή τους στην δράση αυτή, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με τη διαδικασία της καλλιέργειας και την θρεπτική αξία των λαχανικών με στόχο να την υιοθετήσουν στη διατροφή τους
Ευχαριστούμε τον Σ.Γ.Κ. για την οικονομική στήριξη και όλους όσους βοήθησαν για την πραγμάτωση αυτού του στόχου μας. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Γιάννη Καγιαμπασλίδη για το φρεζάρισμα του χώρου και τον κ. Ευαγγελινό Δημήτρη για την προσφορά της κοπριάς. Όμως το πιο μεγάλο ευχαριστώ!! στα αδέλφια Σταμπουλή, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη, που αφιέρωσαν ένα πρωινό με τα μηχανήματά τους και με μεράκι κατασκεύασαν αυτό τον μικρό σχολικό κήπο!!!!!

Συνεχίζουμε με την κατασκευή των παρτεριών
part_siteΣε συνέχεια της κατασκευής του Λαχανόκηπού μας θα κατασκευάζαμε τα παρτέρια. Ήρθε το πρωί ο Μάστορας και άρχισε την κατασκευή. Είχε προχωρήσει αρκετά η δουλειά του και θέλησα να τον ρωτήσω το κόστος που θα είχε η εργασία του. «Σήμερα δάσκαλέ μου δουλεύουμε για το Σχολείο και δεν θέλω τίποτα για αμοιβή» Τα παραπάνω λόγια από έναν μεροκαματιάρη άνθρωπο, που σημειωτέον δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο (δεν είναι πατέρας παιδιού ούτε κάτοικος του Χωριού) και σε περιόδους κρίσης με συγκίνησαν ιδιαίτερα και αποτελούν ηθική ικανοποίηση των όσων κάνουμε για να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες από παιδαγωγικής και κοινωνικής διάστασης και προοπτικής του Σχολείου !!!
Ελπίζουμε να βρούμε και άλλους πολύτιμους αρωγούς σαν τον κ. Λόνδο Θεόδωρο και τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την εθελοντική εργασία που πρόσφερε στο σχολείο μας. Του ευχόμαστε υγεία και καλές δουλειές!!!

Υ.Γ. Αν δουλεύαμε ΟΛΟΙ μια μέρα για το σχολείο ΟΛΑ θα ήταν διαφορετικά!!!!

Οι εργασίες συνεχίζονται …
Στρώσαμε περιμετρικά των παρτεριών συντρημα ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα παρτέρια. Ευχαριστούμε τον κ. Τσολμεκτσόγλου Δημήτρη για την διάθεση του εργάτη.
Επίσης κάναμε και το δίκτυο ποτίσματος (μάθε τέχνη και άστη …) Σε κάθε παρτέρι τοποθετήθηκαν 3 σειρές σταγόνων με βάνα, για αυτονομία!!!