Συλ. Γον. & Κηδεμόνων

Αφίσα μαθημάτων

AFISA_TELIKH_site

Ανακοίνωση για τα μαθήματα στους Η/Υ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (Σ.Γ.Κ.) του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου σε συνεργασία με το Διευθυντή του Σχολείου σχεδιάζουν να υλοποιήσουν πρόγραμμα «Εκπαίδευσης ενηλίκων για την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες» με στόχο την εκπαίδευση γονέων στη χρήση Η/Υ και τις νέες τεχνολογίες.

α) Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους γονείς – κηδεμόνες, μέλη του Σ.Γ.Κ.,

και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

β) Περιεχόμενο του προγράμματος

ü Γενικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο  λειτουργίας των υπολογιστών

ü Η χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows – Ubuntu

ü Η χρήση κειμενογράφου (Word)

ü Η χρήση υπολογιστικών φύλλων (Excel)

ü Η χρήση προγράμματος παρουσιάσεων (Powerpoint)

ü Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αναζήτηση πληροφοριών, εφαρμογές.

ü Η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

ü Σύγχρονα θέματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου (ασφάλεια, ιοί υπολογιστών κ.λπ.)

γ) Εκπαιδευτής του προγράμματος

Τα μαθήματα θα γίνονται αφιλοκερδώς από το Δ/ντή του Δημ. Σχολ. Ολύνθου, κ. Βασίλη Μισαηλίδη, Επιμορφωτή Β’ Επιπέδουστη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική διαδικασία.

δ) Έναρξη – Διάρκεια Προγράμματος

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2012. Η διάρκειά του θα είναι 2 μήνες. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή απόγευμα στις 17:00 ως 20:00.

ε) Τόπος διεξαγωγής

Τα μαθήματα θα γίνονται στα εργαστήρια πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου.

ζ) Αιτήσεις συμμετοχής

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται  στο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αν οι αιτήσεις συμμετοχής είναι περισσότερες από τους υπολογιστές του εργαστηρίου θα γίνει κλήρωση. Οι ενδιαφερόμενοι που μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με δικό τους υπολογιστή (Laptop) θα εγγραφούν χωρίς τη διαδικασία της κλήρωσης. Αν είναι περισσότεροι από οκτώ (8), θα γίνει και γι’ αυτούς κλήρωση.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ως την Παρασκευή 21-12-2012

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.


 

Το νέο Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ. του Σχολείου μας

Από τις 13 Νοεμβρίου 2012 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας έχει νέο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό αποτελείται από τα εξής μέλη:

Βασική επιδίωξη του Συλλόγου θα είναι η κατά το δυνατό ευρύτερη και ενεργή συμμετοχή του συνόλου των Γονέων καθώς και η καλύτερη συνεργασία και βοήθεια προς όλους τους δασκάλους του σχολείου μας.

Ευχόμαστε γόνιμη και δημιουργική θητεία και είμαστε σίγουροι ότι η καλή παράδοση που υπάρχει στη συνεργασία γονέων και διδασκόντων θα αποφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη στα παιδιά μας.

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με τη λήξη της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ. θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε αφενός μεν για τη συνεργασία σας αφετέρου δε για την προσφορά σας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του Σχολείου


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου καλεί όλους τους γονείς-μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση,  την Τρίτη,  7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:00. 

Θέμα της συνέλευσης είναι  ο απολογισμός του έργου του απερχόμενου Δ.Σ και η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας  η συνέλευση θα επαναληφθεί  την επόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Υ.Γ   Παρακαλούνται όσοι γονείς δεν πλήρωσαν την ετήσια εισφορά τους (30 €)  να δώσουν τα χρήματα στο δάσκαλο της τάξης.

Το  Δ.Σ  του  Συλλόγου


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι εκπαιδευτικοί, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου και ο Διευθυντής του σχολείου μας ευχαριστούν τους Συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου για την απόφαση που πήραν να διαθέσουν τα έσοδα της Εκδήλωσης της «Ημέρας του Παιδιού» στους μαθητές.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους γονείς που βοήθησαν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και όλα τα παιδιά τα οποία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να διοργανώσουμε αυτή τη γιορτή με μεγάλη επιτυχία.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι στοχεύουμε στη διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση σε κάθε επίπεδο της Σχολικής μας Μονάδας  και σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά.

 


ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Είναι χρόνια τώρα που έχει αναγνωριστεί  από πολλούς παιδαγωγούς και γονείς η σημασία που έχει στην αγωγή των παιδιών η συνεργασία του σχολείου με την οικογένεια. Η αρμονική αυτή συνεργασία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση πολλών και σοβαρών προβλημάτων του σχολείου, μπορεί να συντελέσει στην επίτευξη περισσότερο ουσιαστικών αποτελεσμάτων στον τομέα της αγωγής των παιδιών. Από τη συνεργασία κερδίζουν όλοι:

Οι μαθητές γιατί νιώθουν το σχολείο ως προέκταση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και όχι ως χώρο αναγκαστικής παραμονής σε αυτό.

Οι γονείς γιατί τους δίνεται από τους διδάσκοντες μια καθαρή εικόνα για το πώς αποδίδουν τα παιδιά τους. Τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι γονείς χρειάζονται ευκαιρίες για να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά τους και να βρουν μαζί τρόπους για να τα αντιμετωπίσουν

Το σχολείο γιατί εκτός από τη συλλογή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των μαθητών στο οικογενειακό τους περιβάλλον και για τυχόν προβλήματα των οικογενειών τους, η έμπρακτη συμμετοχή των γονέων στα διάφορα σχ. Ζητήματα (οικονομικά, οργανωτικά, προώθηση διαφόρων δραστηριοτήτων)βοηθά το σχολείο να τα επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

O σύλλογος γονέων στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και συνεργάζεται μαζί τους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν παρεμβαίνει σε θέματα διδακτικής πράξης, λειτουργίας της σχολικής μονάδας, αξιολόγησης και εποπτείας του εκπαιδευτικού έργου

Ορίζονται ξεκάθαρα οι ρόλοι των δυο πλευρών: Των γονέων μέσω της παιδαγωγικής καθοδήγησης   τους για να μπορούν να βελτιώσουν την  ποιότητα της βοήθειας που παρέχουν στα παιδιά τους και των Εκπ/κων, για να γνωρίζουν ότι η επαγγελματική τους αυτονομία κατοχυρώνεται μέσα από την αμφίδρομη επικοινωνία με τους γονείς και όχι με το διαχωρισμό και την αποξένωση. Με απλά λόγια, η ενεργός συμμετοχή των γονέων στη σχ. ζωή, με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική εκπαίδευση των παιδιών, προϋποθέτει την αλλαγή αντιλήψεων και προσδοκιών τόσο του Ελληνικού σχολείου όσο και της ελληνικής οικογένειας.