Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου

Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου
από

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολύνθου. Το Σχολείο μας συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ζήσουν από κοντά με βιωματικό τρόπο μια μοναδική εμπειρία.

Το πρόγραμμα ξενάγησης και περιήγησης στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ολύνθου, βασίστηκε στην ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση -που αποτελείται από τρία βιβλία- με τίτλο: ”Διαδρομές στην Αρχαία Όλυνθο” και σκοπό έχουν να βοηθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να οργανώσουν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου.

Η αρχαία πόλη της Ολύνθου προσφέρεται για την γνωριμία των μαθητών με τον ιπποδάμειο πολεοδομικό σχεδιασμό, την οργάνωση και τη μορφή των δρόμων, των γειτονιών και των οικιών και τη διαχείριση από τους κατοίκους του φυσικού περιβάλλοντος.

Μέσα από την οπτικοποίηση των δομικών στοιχείων της αρχαίας πόλης παρακινήθηκε η αντίληψη και η φαντασία των παιδιών ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή των κατοίκων σε μια αρχαία πόλη και τον συσχετισμό τους με τη σημερινή εποχή, τη σημασία της συνέχειας στις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων διαχρονικά και την προώθηση της προστασίας του πολιτισμικού πλούτου.

Τα φύλλα εργασίας συμπληρώθηκαν με σχετική άνεση!!

Η μετάβαση και η επιστροφή των μαθητών στον Αρχαιολογικό χώρο έγινε από τους μαθητές της ΣΤ΄ με ποδήλατα και της Ε’ με τα πόδια.

Οι εντυπώσεις ήταν άριστες από όλους ! Οι μαθητές ζωγράφισαν και έγραψαν για αυτές κατά την επιστροφή τους στην τάξη!!

«Σήμερα επισκεφθήκαμε με την τάξη μου και μαζί με την ΣΤ τάξη του σχολείου μας την αρχαία Όλυνθο.
Εκεί είδαμε τα αρχαία σπίτια που ήταν πολύ μεγάλα υπήρχαν 11-12 δωμάτια στο κάθε σπίτι, υπήρχαν επίσης γυναικωνίτες και έτρωγαν στον ανδρώνα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν τα ψηφιδωτά που υπήρχαν συνήθως το σαλόνι. Μου άρεσε πολύ εκεί και ελπίζω να πάω πολλές φορές ακόμα» Μαρία

Ευχαριστούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την άψογη συμπεριφορά τους!!

print
Share