Εργαστήριο συν-δημιουργίας NEMESIS Project

Εργαστήριο συν-δημιουργίας NEMESIS Project

Εργαστήριο συν-δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στις 2-12-2019 στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEMESIS. Καλεσμένος Κοινωνικός Εταίρος ήταν η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ν. Προποντίδας κ. Καλημέρη Μόνα.

 

Ευχάριστη έκπληξη για εμάς ήταν η παρουσία του κ. Αμανατίδη Νίκου και της κ. Γαρέφη Ιωάννας, εκπρόσωποι του προγράμματος NEMESIS που παρακολούθησαν το εργαστήριο από κοντά.

Η κ. Καλημέρη παρουσίασε στους μαθητές τις δράσεις της υποστηρικτικής δομής του Δήμου και ενημέρωσε τους μαθητές για την αξία του εθελοντισμού. Συγκεκριμένα είπε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Προποντίδας ότι λειτουργεί επίσημα από το Μάρτιο του 2018 και βοηθάει και στηρίζει πάνω από 120 οικογένειες. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 19 μηνιαίες διανομές σε δικαιούχους και έχει μοιράσει πάνω από 10.000 προϊόντα (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, βρεφικά και σχολικά είδη).

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αμανατίδης Ν., ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα NEMESIS και ανέδειξε τα θετικά του εθελοντισμού.

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και μίλησαν με χαρά για τα προγράμματα εθελοντισμού που χρόνια τώρα υλοποιούνται από το Σχολείο μας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο λαχανόκηπό μας όπου οι μαθητές πήραν το λόγο και παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους τις δράσεις μας.

Τέλος πρόσφεραν στους προσκεκλημένους μας από μια «ανθοδέσμη» μαρουλιού.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ν. Προποντίδας κ. Καρρά Μ. για τη συνεργασία και τον κ. Αμανατίδη Ν., την κ. Γαρέφη Ι., την κ. Καλημέρη Μ. καθώς και τον Πρόεδρο του χωριού κ. Αυγέρη Ν. για την αποδοχή της πρόσκλησης και την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία του εργαστηρίου συν-δημιουργίας.

print
Share