“Εκπαιδευτικά «θαύματα» στη χρονιά της πανδημίας”

"Εκπαιδευτικά «θαύματα» στη χρονιά της πανδημίας"

Ρεπορτάζ: Μάρνυ Παπαματθαίου

“Η COVID-19 μπορεί να έκλεισε τα σχολεία, η γνώση όμως δεν έμεινε στην… ίδια τάξη.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ανά την Ελλάδα που έδειξαν ότι η ελπίδα, η προσφορά και η ομορφιά μπορούν να ανθούν σε πείσμα του κορωνοϊού.

Για τα «Όσκαρ» της εκπαίδευσης την εφετινή χρονιά οι διεκδικητές είναι πολλοί. Μαθητές που έφτιαξαν 3D μάσκες και τις πρόσφεραν στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί που στόλισαν το «δέντρο της αγάπης» για να προσφέρουν τα υλικά του σε κοινωνικά παντοπωλεία ή σε συμπολίτες τους που τα χρειάζονταν, αναπληρώτριες καθηγήτριες που αναλαμβάνουν «αποστολές διάσωσης» σχολείων ανά την Ελλάδα, τηλεοπτικοί «πρωταγωνιστές» σε μαθήματα για παιδιά… Πάνω απ’ όλα όμως, δεκάδες εκατοντάδες δάσκαλοι και καθηγητές ανά τη χώρα, που «πήραν πάνω» τους, παρά τις τεχνικές (ή άλλες) δυσκολίες, το τεράστιο ψηφιακό εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης και βοήθησαν όπως μπορούσαν τους μαθητές τους. «Το Βήμα» έψαξε για να βρει τους ανθρώπους της εκπαίδευσης ανά τη χώρα που ξεχώρισαν τους μήνες που πέρασαν και ανακάλυψε ανάμεσά τους ορισμένες ξεχωριστές περιπτώσεις…..
…………………………………………………

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο καλός Σαμαρείτης τns Ολύνθου

Λαχανόκηπο, θερμοκήπιο και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής έχει το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου, στη Χαλκιδική, που είναι πλέον ονομαστό, καθώς ο διευθυντής του κ. Βασίλης Μισαηλίδης το έχει μετατρέψει στην καρδιά της πόλης του. Κάθε χρόνο τα παιδιά μαζεύουν τη σοδειά τους, αλλά και όποιο αγαθό μπορούν, και τα προσφέρουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. « Φέτος φτιάξαμε το ομορφότερο δέντρο Χριστουγέννων, που αποτελείται από μπουκάλια ελαιολάδου, τα οποία στη συνέχεια θα σταλούν σε κοινωνικές δομές για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη» λέει ο κ. Μισαηλίδης.

«Οι μαθητές μας μάζεψαν τα μπουκάλια αυτά » αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο «Βήμα» και εξηγώντας ότι από την αρχή η προσπάθεια που έκανε ήταν να φέρει τους μαθητές του κοντά στη φύση, κάτι που συνδυάστηκε και με την κοινωνική προσφορά. « Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς – λόγω πανδημίας -οι μαθητές μας δεν έρχονται στο σχολείο και έχουμε δυσκολίες στη συγκέντρωση ποσοτήτων συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, όμως πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε» λέει. Και αναφέρει ότι « φέτος μας έχουν περισσότερο ανάγκη. Όλα τα αγαθά όμως που θα συγκεντρώσουμε από τις δράσεις μας θα μοιραστούν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ».”


Πηγή: Άρθρο στην Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας το Βήμα 25-12-2020

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και ΟΛΗ η Σχολική  οικογένεια του Δημοτικού Σχολείου της Ολύνθου ευχαριστούν τη δημοσιογράφο κα. Μάρνυ Παπαματθαίου και την εφημερίδα το ΒΗΜΑ που συμπεριέλαβε το Σχολείο μας στους Πρωταγωνιστές αυτής της χρονιάς στον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2020 στην εορταστική της έκδοση (25-12-20)!! Είναι μεγάλη τιμή για το Σχολείο μας που  βρίσκεται σε αυτή τη λίστα!!

Καλή Χρονιά με υγεία και όμορφες στιγμές!!!

 

print
Share