Διασχολική δράση του Δικτύου Τοπικής Ιστορίας

Διασχολική δράση του Δικτύου Τοπικής Ιστορίας

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου 2017 διασχολική δράση στα πλαίσια του Δικτύου Τοπικής Ιστορίας του Νομού μας με στόχο την εφαρμογή υλικού και δραστηριοτήτων που προτείνονται από ομάδα εκπαιδευτικών για  μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτκή επίσκεψη στην Αρχαία Όλυνθο.

Οι μαθητές των τριών σχολείων της Ολύνθου, της Ν. Ποτίδαιας, και του 4ου Μουδανιών αφού προετοιμάστηκαν κατάλληλα συναντήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαία Ολύνθου και ενημερώθηκαν αρχικά από την Γεωργία Στρατούλη προϊσταμένη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τους Διευθυντές των σχολείων κ. Βασίλη Μισαηλίδη κ. Ραλλία Αδαμίδου και την κ. Ευδοξία Παλαιολόγου. Στο χώρο παρουσιάστηκαν δρώμενα σχετικά με την Αρχαία αγορά και έγινε η αναπαράσταση ενός συμποσίου στον ανδρώνα μιας Ολυνθιακής κατοικίας από τους μαθητές.

Κατόπιν οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας όπου διασκέδασαν παίζοντας διάφορα παιχνίδια.

Ευχαριστούμε το σχολικό μας σύμβουλο κ. Γεώργιο Μπότσα, την Διευθύντρια εκπαίδευσης κ. Ευτυχία Παπανικολάου, την Προϊσταμένη της 7ης Εφορείας την  κ. Γεωργία Στρατούλη  τον Πρόεδρο του Τοπικου Διαμερίσματος κ. Νίκο Αυγέρη που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν για την επιτυχία δράσης μας.

Η σημερινή μέρα ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας.

print
Share