School Traffic Olynthos Project (STOP)

School Traffic Olynthos Project (STOP)
από

Στο Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου θα λειτουργήσει το πρώτο Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρογραφία, που κατασκευάστηκε με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δωρεές φορέων και κατοίκων του χωριού.

Πρόκειται για το “School Traffic Olynthos Project” με σύνθημά μας “ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ STOP στα ατυχήματα!!”  με τεκμηριωμένη παιδαγωγική προσέγγιση κοντά στην ηλικία των μαθητών που μπορούν να τοποθετούν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, υπάρχουν διαβάσεις πεζών, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, μονόδρομος, κυκλικός κόμβος, κόμβοι, φανάρια, χώρος στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά. Σε γενικές γραμμές πάντως, το εν λόγω Πάρκο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας.

Με σύνθημα «Φωνάζουμε STOP στα ατυχήματα» θα υλοποιηθούν προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και περιμένουμε να φιλοξενήσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για μία διαφορετική προσέγγιση του θέματος.
Ο σκοπός του Πάρκου είναι η βιωματική εκπαίδευση και ψυχαγωγία με στόχο την ευαισθητοποίηση, στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και γενικά την προώθηση και την καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.
Το Πάρκο μέσω Ανοικτής Πρόσβασης, απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους και έχει την φιλοδοξία να αποτελέσει πρότυπο καλής πρακτικής.

Δείτε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και το Σχολείο μας από ψηλά:

Ευχαριστούμε το κ. Χατζηευθυμίου Δημήτρη για τις καταπληκτικές εικόνες που κατέγραψε!

Πολλές ευχαριστίες από μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την χρηματοδότηση, στους δωρητές και στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων ως φορέα υλοποίησης και δωρητή του πρωτοποριακού έργου μας!

Επίσης ευχαριστούμε τους Νίκο Αυγέρη, Γιάννη Κυπριώτη και Βασίλη Μισαηλίδη που οραματίστηκαν πίστεψαν και με τις υπέρμετρες προσπάθειές τους ολοκληρώθηκε το Πάρκο μας!!

print
Share