Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2020-2021

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2020-2021

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σας ενημερώνουμε:

Ενόψει της δημιουργίας των τμημάτων της 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2020-21 οι Γονείς/Κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης πρέπει να συμπληρώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις για την επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας και φέτος λόγω Κορονοϊού θα γίνουν με δύο τρόπους:

  1. να τις παραλάβετε από το Σχολείο οι οποίες θα διατίθενται στις 11&12-05-2020, από τις 09:00 ως τις 12:00 και θα βρίσκονται στο κιόσκι της αυλής.  Θα τις συμπληρώσετε και θα τις αφήνετε στο κιόσκι σε ειδικό φάκελο που θα υπάρχει.
  2. να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση (κλικ ΕΔΩ) με την γλώσσα που επιθυμείτε να διδαχθεί το παιδί σας και να την στείλετε με email στο σχολείο μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimolynthl@sch.gr  έως την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 είτε σκαναρισμένη είτε ως φωτογραφία…

Για την ενημέρωσή σας 

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται για δύο (2) ώρες την εβδομάδα στις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις

Επισημαίνεται ότι οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά−Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη.
Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στο επίπεδο της Διεύθυνσης Π. Ε. Χαλκιδικής.
Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.
Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο 2373091392.

Από την Διεύθυνση του Σχολείου.

print
Share