Η κ. Ζαχαράκη οδηγεί το Πάρκο μας

Η κ. Ζαχαράκη οδηγεί το Πάρκο μας
από

Μια ξεχωριστή και μοναδική μέρα μάς επιφύλασσε η επίσκεψη στο Σχολείο μας της  Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη Σοφίας, που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας!

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Σεβαστό Πατέρα Αγαθάγγελο, το Δήμαρχο Πολυγύρου κ. Ζωγράφο Αστέριο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτση Αλέξανδρο, τη Διευθύντρια Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής κ. Παπανικολάου Ευτυχία, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αυγέρη Νίκο, τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μουδανιών κ. Παλαιολόγου Ευδοξία και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ  που είναι ακούραστοι αρωγοί του Σχολείου μας.

Το σημαντικότερο για μας ήταν ότι όλοι διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους (2 ολόκληρες ώρες!!)  προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φωνάζουμε STOP στα ατυχήματα».  Πιστεύουμε ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές του διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Σχολείου μας γίνονται όσοι παρακολουθούν το Πρόγραμμα δια ζώσης!

Μαθητές από το Σχολείο μας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών ήταν οι «τυχεροί» που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Συγκεντρωθήκαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου και αρχίσαμε. Οι χαιρετισμοί και η ομιλία από το Διευθυντή δεν κούρασαν και αμέσως μετά πήρε το λόγο ο «STOPman»,όπως «βαφτίστηκε» από τους μαθητές για την παρουσίαση του προγράμματος.

Από την πρώτη στιγμή η κ. Ζαχαράκη μάς έκανε να νιώσουμε άνετα χάρη στην απλότητα και διαχυτικότητά της, που παρέσυρε μικρούς και μεγάλους να γίνουν μαθητές και να ζητούν να συμμετέχουν στις βιωματικές δραστηριότητες του προγράμματος.

Με μάτια “καρφωμένα’ παρακολουθούμε το πρόγραμμα..

Ειδικά στο Πάρκο τα χαμόγελα περίσσευαν, όλοι συμμετείχαν στις βιωματικές δραστηριότητες και ¨απαθανάτιζαν¨ στιγμές που δεν θα είχαν, ίσως, την ευκαιρία να βιώσουν πουθενά αλλού.

ΟΛΟΙ συμμετείχαν στις βιωματικές δραστηριότητες!!

Η κ. Ζαχαράκη «βάφτισε» συμβολικά το ξύλινο αυτοκίνητο ελέγχου!

Το όνομα αυτού: “Police”!!!

Ο πληροφορικός μας κ. Βλαδίμηρος Κιουρτζίδης παρουσίασε μια άλλη παράλληλη δυνατότητα του Πάρκου με την ρομποτική που γίνεται σε μακέτα αυτού!

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Ρομποτική

Για μας ήταν η αναγνώριση των τριών χρόνων έρευνας, οι απίστευτες ώρες ενασχόλησης και δουλειάς για την αναζήτηση καλών πρακτικών σχετικά με την Κυκλοφοριακή Αγωγή ώστε να τις εφαρμόσουμε στο Πάρκο μας.

Ακολούθησε απονομή διάφορων συμβολικών δώρων, όπως το χειροποίητο συλλεκτικό ξύλινο αυτοκινητάκι από τον Διευθυντή του Σχολείου, με ευχές από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Ζωγράφος και η Διευθύντρια Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Παπανικολάου δώρισαν καλάθια με παραδοσιακά προϊόντα, όπως πράσινες ελιές Χαλκιδικής για τις οποίες φημίζεται το χωριό μας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αυγέρης έδωσε αναμνηστική Πλακέτα.

Οι μαθητές μας πρόσφεραν τους κόπους τους, μια “μαρουλοανθοδέσμη”

Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να ξεναγήσουμε τους επισκέπτες στους χώρους του Σχολείου μας ώστε να γνωρίσουν ένα επαρχιακό δημόσιο Σχολείο. Διαπίστωσαν διά ζώσης τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε το Σχολείο μας να παρέχει ένα περιβάλλον δημιουργικό, βιωματικό και διαδραστικό, για να αποτελεί πηγή έμπνευσης προς εκπαιδευτικούς και μαθητές και να διευκολύνει τη διαδικασία της μάθησης.

Τα πάντα θέλαμε να δείξουμε ….

Ο διευθυντής του Σχολείου ανέφερε το πρόβλημα λειτουργίας του Πάρκου και ζήτησε τη βοήθεια της κ. Ζαχαράκη, λέγοντας: «Η επίσκεψή σας θα επιθυμούσαμε να σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Πάρκου και σε καμία περίπτωση να μην σημάνει την αυλαία του. Ευελπιστούμε στη θεσμοθέτηση της οργανωτικής στήριξής του, γεγονός που θα κάνει το όραμά μας ορατό! Ένα όραμα να “οδηγήσουμε” τους μαθητές και την κοινωνία σε μοναδικές εκπαιδευτικές διαδρομές»!

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας 

Η κα. Ζαχαράκη πήρε πολλή αγάπη από τους μαθητές μας και έδωσε θετική ενέργεια στους μεγάλους! Ευχόμαστε να συνεχίσει να δίνει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο ακούραστος Σ.Γ.Κ.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για την τιμή που μας κάνατε ΟΛΟΙ σας να επισκεφτείτε το Σχολείο μας και την στήριξη που μας παρέχετε στο δύσκολο έργο μας.

Δείτε παρακάτω τα video:

Η κ. Ζαχαράκη μιλάει για το Σχολείο μας
Χαιρετισμοί προσκεκλημένων
Ομιλία Διευθυντή

Τέλος κα. Ζαχαράκη, ευχόμαστε από καρδιάς να δρομολογήσετε νέες στρατηγικές στην Εκπαίδευση, οι οποίες θα οδηγήσουν στην καινοτομία και στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο…

print
Share